
Amintiri Gustoase
Amintiri Gustoase, parte din platforma culturală Cronicari Digitali. Podcastul gastronomic aflat în căutarea identității mâncărurilor românești. Din curiozitate, poftă și dorință de recuperare.
Vorbim la cald despre origini balcanice, incursiuni vestice și legături cu spațiul oriental, alături de invitați echipați cu oale, tigăi, doctorate sau amintiri de mese copioase. Gazdă experimentată, Cosmin Dragomir, istoric culinar, cotrobăie prin cămări și bate coclauri după rețete și oameni de neuitat.
Descoperim savoarea gustului de altădată, în „100 de ani din rețete”. Povești care răsfață papile gustative, după ce au pus bazele bucătăriei de astăzi. În fiecare vineri, afli la Amintiri Gustoase un preparat istoric, numai bun de pus acum pe masă.
Podcastul Amintiri Gustoase ajunge din căști în bucătăriile noastre cu susținerea Electrolux România.
Cel mai recent episod
Episoade anterioare
- #AmintiriGustoase Dina Ionescu despre fructe și legume, de atunci și de acum 2024.12.20
- #AmintiriGustoase Ruxandra și Gabriel Gavrilescu, aka @amusebouche_ro, despre sustenabilitate în gastronomie 2024.12.18
- #AmintiriGustoase Chef Ciprian Nicolescu, despre turismul gastronomic 2024.12.06
- #AmintiriGustoase Benjamin Adegbuyi, despre alimentația sportivilor de performanță 2024.11.28
- #AmintiriGustoase Ileana Braniște, despre universul HoReCa 2024.11.22
- #AmintiriGustoase Teodor Frolu, întâlnirea cu Ivan Patzaichin într-un context 100% gastronomic 2024.11.15
- #AmintiriGustoase Oana Vasiliu, cum călătorește prin lume un jurnalist culinar 2024.11.08
- #AmintiriGustoase Lara Schütz, cu ce se ocupă un somelier de pâine? 2024.11.01
- #AmintiriGustoase Chef Radu CM Ionescu, bucătăria românească experimentală și viitorul fine dining-ului mondial 2024.10.25
- #AmintiriGustoase „Ciocolata Dubai”, o dezbatere gastronomică alături de chefi cofetari, antropologi și pasionați de bucătărie 2024.10.18
- #AmintiriGustoase Radu Paraschivescu, despre războaiele gastronomice de lângă noi și din tribune 2024.06.28
- #AmintiriGustoase Alexandra și Cătălin Cincu, hai-hui prin bucătăriile lumii 2024.06.21
- #AmintiriGustoase Georgiana Ilie, cum economisim timp în bucătărie și găsim surse de inspirație în cele mai neașteptate situații 2024.06.14
- #AmintiriGustoase - Alina Iancu ne poftește la brânză românească 2024.06.07
- #AmintiriGustoase Daniela Niculi, despre mâncarea pentru suflet și bucătăria anului 2024 2024.05.31
- #AmintiriGustoase Ovidiu Țigănuș, cum își face loc bucătăria românească, gătită la Londra, pe TikTok 2024.05.25
- #AmintiriGustoase Claudiu Teohari, rolul șaormei cu de toate în tradiția gastronomică românească 2024.05.17
- #AmintiriGustoase Carmina Nițescu, despre atributele României gastronomice și enologice 2024.05.10
- #AmintiriGustoase Adrian Agachi, de ce e postul mai mult decât o dietă și o vizită la biserică 2024.05.03
- #AmintiriGustoase Chef Iosif Ștefănescu, despre începuturile în gastronomie și reticența față de vita românească 2024.04.26